Μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Χρήσης Ουσιών και του Δικτύου Φορέων για Άτομα Με Αναπηρία Αιτωλοακαρνανίας

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Ίδρυση Δικτύου Συνεργασίας των Φορέων που παρέχουν υπηρεσίες σε Άτομα Με Αναπηρίες (ΑΜΕΑ),στην Αιτωλοακαρνανία

Ο Οργανισμός Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την 19η Ιουνίου, έστειλε την παρακάτω επιστολή-πρόσκληση, υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, προς τις υπηρεσίες, τους οργανισμούς και τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας που παρέχουν υπηρεσίες σε Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες ή όπως πρόσφατα καθιερώθηκε Άτομα Με Αναπηρίες (ΑΜΕΑ).

«Ιερή Πόλη Μεσολόγγι, 19 Ιουνίου 2008, Αριθμός Πρωτοκόλλου 127.

Πριν από λίγες μέρες, στις 24 Μαΐου, πολλοί φορείς που εργάζονται παρέχοντας υπηρεσίες στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε στην Ημερίδα με θέμα «Η Μέριμνα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες» που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι.
Στο πλαίσιο των εργασιών της Ημερίδας, παρουσιάσαμε όλοι όσοι συμμετείχαμε το έργο μας. Στο γόνιμο διάλογο που ακολούθησε τις εισηγήσεις, είχαμε μια εξαιρετική ευκαιρία να ανταλλάξουμε εμπειρίες, απόψεις και προτάσεις για την εξέλιξη της συνεργασίας μας.
Αυτή ακριβώς η συνεργασία, που αποτέλεσε κεντρικό θέμα της συζήτησης, διαπιστώθηκε ομόφωνα πως αξίζει να γίνει σταθερή, τακτική και ολοένα καλύτερη.
Στην ιδέα να δημιουργηθεί ένα δίκτυο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς - υπηρεσίες, σύλλογοι, εταιρίες, οργανισμοί, κλπ – συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες.
Ο Οργανισμός Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανέλαβε να συγκαλέσει την πρώτη συνάντηση, στην οποία θα συζητηθεί η δημιουργία του δικτύου συνεργασίας.
Γι’ αυτό το σκοπό σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εργασίες της συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιουλίου, και θα φιλοξενηθεί στους χώρους της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας Παιδιού Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α.), οδός Κ. Τζαβέλα 12, Ιερή Πόλη Μεσολόγγι.
Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στον κύκλο δραστηριοτήτων του Οργανισμού «Άγιος Λουκάς» με σκοπό την προώθηση της δικτύωσης και της συνεργασίας με το όνομα «Γέφυρες». Υποστηρικτής του Οργανισμού «Άγιος Λουκάς», και για το πρόγραμμα «Γέφυρες», είναι η Γέφυρα Α.Ε.
Το πρόγραμμα της συνάντησης θα είναι το ακόλουθο:
09.00 – 09.30 Υποδοχή, γνωριμία, καφές, πρωινό.
09.30 – 11.00 Καλωσόρισμα από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» κ. Κοσμά.
Πρώτο μέρος: Σύντομη παρουσίαση του έργου των συμμετεχόντων σε πεντάλεπτες εισηγήσεις.
11.00 – 11.30 Διάλειμμα.
11.30 – 13.00 Δεύτερο μέρος: Συζήτηση για τη δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας.
13.00 Γεύμα.
Σας παρακαλούμε να συντάξετε μια σύντομη παρουσίαση του έργου σας – έως δύο σελίδες, περιλαμβάνοντας σ΄ αυτή όλα τα στοιχεία της ταυτότητας του φορέα σας, και να τη στείλετε στη ηλεκτρονική διεύθυνση του Οργανισμού μας (opy_imaa@yahoo.gr), έως την Παρασκευή 27 Ιουνίου, ώστε να την αναπαράγουμε για να μοιραστεί σε όσους θα συμμετάσχουν.
Μαζί μ΄ αυτή παρακαλούμε να αποστείλετε, στην ηλεκτρονική και την ταχυδρομική διεύθυνση του Οργανισμού, μέσα στην ίδια προθεσμία, μια επιστολή που θα αναφέρει τις / τους εκπροσώπους σας στη συνάντηση (έως δύο πρόσωπα).
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον τρόπο μετάβασης στον τόπο της συνάντησης ή οτιδήποτε άλλο, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Οργανισμού στο 26310 24959, στην Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α στο 26310 55661 ή στα τηλέφωνα 6945 332609 και 6972 204066.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς».

Στη συνάντηση αυτή, και περαιτέρω στο Δίκτυο Συνεργασίας, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν (οι φορείς αναφέρονται με τυχαία σειρά):
Το ΚΔΑΥ (Κέντρο Διάγνωσης Αξιολόγησης & Υποστήριξης) Αιτωλοακαρνανίας, Ιερή Πόλη Μεσολόγγι
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, Ιερή Πόλη Μεσολόγγι
Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως για Νέους με Αναπηρίες Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Παναγία Ελεούσα»,
Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ, Γονέων και Φίλων «Μάθηση-Μέριμνα» Ιερής Πόλης Μεσολογγίου
Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ, Γονέων & Φίλων «Η Ηλιαχτίδα» Αγρινίου
Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες «Η Ελπίδα», Αγρίνιο
Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Γονέων & Φίλων «Αλκυόνη», Ναύπακτος
Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Αγρινίου
Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
Το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου «Δημητρούκειο»
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου
Το ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) ΑΜΕΑ Ναυπάκτου
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Αγρινίου
Το Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου
Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου
Ο Προϊστάμενος Ειδικής Αγωγής Δυτικής Ελλάδος, Πάτρα
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αγρινίου
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ναυπάκτου
Το Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου
Το Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιτωλικού
Το Κέντρο Αποθεραπείας, Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) ΑΜΕΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Αμφιλοχία
Το Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης ΑΜΕΑ (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Αγρίνιο
Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α.), Ιερή Πόλη Μεσολόγγι
Ο Οργανισμός Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Ιερή Πόλη Μεσολόγγι.

Στην περίπτωση που υπάρχουν φορείς ή υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας που δεν περιλαμβάνονται στον παραπάνω κατάλογο, παρακαλούμε θερμά να επικοινωνήσουν μαζί μας για να τους περιλάβουμε στους προσκεκλημένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: