Μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Χρήσης Ουσιών και του Δικτύου Φορέων για Άτομα Με Αναπηρία Αιτωλοακαρνανίας

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

Πραγματοποίηση Τριήμερου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου για το πρόγραμμα ΤΕACCH από τον Οργανισμό «Άγιος Λουκάς Κριμαίας»

Θέμα: Δομημένη Εκπαίδευση
για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού


Την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009, πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, τριήμερο Σεμινάριο για το πρόγραμμα ΤΕACCH (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας), με εισηγήτρια την κα Βάγια Παπαγεωργίου, MD Παιδοψυχίατρο και Ειδικό TEACCH, που διοργάνωσε Ο Οργανισμός Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Κοσμά, που πραγματοποίησε τον αγιασμό για την έναρξή του.
Στον χαιρετισμό του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, κήρυξε την έναρξη του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου και καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Τόνισε την σημασία πραγματοποίησης εκπαιδευτικών σεμιναρίων από τον Οργανισμό «Άγιος Λουκάς Κριμαίας», την σπουδαιότητα για διαρκή εκπαίδευση των επαγγελματιών ψυχικής υγείας στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής και τον σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει σήμερα η Εκκλησία στην παροχή βοήθειας και υποστήριξης των οικογενειών με παιδιά με διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού. Ιδιαίτερα δε επισήμανε, ότι στο χώρο της Εκκλησίας ο άνθρωπος ως ψυχική και σωματική οντότητα, ως το «συναμφότερον», μπορεί να θεραπευτεί και για τις ψυχικές και τις σωματικές αδυναμίες του.
Κατά την έναρξη του Σεμιναρίου, απηύθυναν επίσης χαιρετισμό η Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Στεργίου, η εκπρόσωπος του ΚΕΔΔΥ Αιτωλοακαρνανίας κα Ντάνου, ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κος Παπαθανάσης, και ο Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κος Τσάμης.
Το Σεμινάριο παρακολούθησαν εξήντα επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Λογοπεδικοί, Εργοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Δάσκαλοι) καθώς και γονείς παιδιών με αυτισμό από όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου στηρίζεται στην κατανόηση των βασικών διαταραχών που χαρακτηρίζουν τον αυτισμό και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την προσαρμογή και τη λειτουργικότητα του ατόμου στο κοινωνικό περιβάλλον. Η συνεργασία μεταξύ γονέων και επαγγελματιών υγείας και εκπαίδευσης αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό του προγράμματος.
Επ’ ευκαιρία του Σεμιναρίου, επισημοποιήθηκε η συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» και της κα Παπαγεωργίου για την πραγματοποίηση μελλοντικών Σεμιναρίων αλλά και της επιστημονικής υποστήριξής της για μελλοντικές δραστηριότητες του Οργανισμού, που θα άπτονται σε τομείς της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.
Λόγω του μεγάλου αριθμού δηλώσεων συμμετοχής για το Σεμινάριο αυτό, οι οποίες ξεπέρασαν κατά πολύ τις διαθέσιμες θέσεις, ο Οργανισμός «Άγιος Λουκάς Κριμαίας», οργανώνει πάλι στο Μεσολόγγι στις 24, 25 και 26 Απριλίου 2009, το ίδιο Σεμινάριο. Η Δήλωση συμμετοχής χρειάζεται να αποσταλεί συμπληρωμένη έως και τη 20η Μαρτίου 2009, στη Γραμματεία του Οργανισμού Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας», στο τηλεομοιότυπο 26310 25280 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση opy_imaa@yahoo.gr.
Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 26310 24959 (υπεύθυνος κ. Βασίλης Σταμάτης), από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 12:00, ή να ενημερώνεστε από το Ιστολόγιο του Οργανισμού, στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση http://opyimaa.blogspot.com/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: