Μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Χρήσης Ουσιών και του Δικτύου Φορέων για Άτομα Με Αναπηρία Αιτωλοακαρνανίας

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

5η Συνάντηση 2ου και 3ου Εισαγωγικού Εκπαιδευτικού Κύκλου Προαγωγής της Υγείας




I.Ο ρόλος των εθελοντών στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στην Κύπρο: Δομή και λειτουργία του Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας (ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ.) στο πλαίσιο του Κέντρου Ενημέρωσης και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α.).
II. Κατάθλιψη στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Δυο θέματα που συζητήθηκαν στους
Εισαγωγικούς Εκπαιδευτικούς Κύκλους Προαγωγής της Υγείας.

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου συνεχίστηκαν οι δύο νέοι Εισαγωγικοί Εκπαιδευτικοί Κύκλοι Προαγωγής της Υγείας του Οργανισμού Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, παράλληλα στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

Δύο συναντήσεις έγιναν στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Η πρώτη, στο πλαίσιο του 3ου Εκπαιδευτικού Κύκλου, είχε θέμα:"Κατάθλιψη στην παιδική και εφηβική ηλικία". Εισηγητής ήταν ο κύριος Γεράσιμος Kολαΐτης, Παιδοψυχίατρος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική, Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», Γενικός Γραμματέας της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος - Ένωσης Ελλήνων Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων.
Η συνάντηση επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα στο Μεσολόγγι.

Η δεύτερη, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Εκπαιδευτικού Κύκλου με Θέμα:" Ο ρόλος των εθελοντών στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στην Κύπρο: Δομή και λειτουργία του Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας (ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ.) στο πλαίσιο του Κέντρου Ενημέρωσης και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α.)". Εισηγητές ήταν οι κύριοι Mάκης Γεωργίου, Τραπεζικός, Πρόεδρος Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Φάρος» στην Λάρνακα, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΕΝΘΕΑ, και Σάββας Αρτεμίου, Τραπεζικός, Β’ Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας (ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ.).

Τις περιλήψεις όλων των εισηγήσεων, το Πρόγραμμα των συναντήσεων, καθώς επίσης κείμενα και οπτικό υλικό για τους Εκπαιδευτικούς Κύκλους και τις άλλες δραστηριότητες του Οργανισμού «Άγιος Λουκάς Κριμαίας», μπορείτε να βρείτε στο Ιστολόγιο:
http://opyimaa.blogspot.com/
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν απευθύνονται στον Οργανισμό, στο τηλέφωνο 26310 24959 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση opy_imaa@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: