Μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Χρήσης Ουσιών και του Δικτύου Φορέων για Άτομα Με Αναπηρία Αιτωλοακαρνανίας

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008

Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία: Συνάντηση του Δικτύου Φορέων της Αιτωλοακαρνανίας για Άτομα Με Αναπηρία (ΑΜΕΑ), με τον Νομάρχη κ. Θύμιο ΣώκοΤη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008, ο Νομάρχης κ. Θύμιος Σώκος δέχθηκε στο γραφείο του τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως, και την Ολομέλεια του Δικτύου Φορέων της Αιτωλοακαρνανίας για Άτομα Με Αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Το παρόν στην συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετείχε και ο Αντινομάρχης κ. Γιώργος Χριστογιάννης, έδωσαν οι παρακάτω εκπρόσωποι των Φορέων του Δικτύου:
• ο κος Νικόλαος Δεληγιάννης, Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης, Υποστήριξης, πρώην ΚΔΑΥ) Αιτωλοακαρνανίας,
• η κα Αναστασία Κοντογιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ, Γονέων και Φίλων «Μάθηση-Μέριμνα» Ιερής Πόλης Μεσολογγίου,
• η κα Αλεξάνδρα Ποσονίδου - Κοσμά, Υπεύθυνη παραρτήματος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Αγρινίου,
• Ο κ. Θανάσης Ρισβάς, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Γονέων & Φίλων «Αλκυόνη», Ναύπακτος και Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, και εκπρόσωπος του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ναυπάκτου.
• ο κος Γεράσιμος Τουλιάτος, Διοικητικός Υπεύθυνος της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α.),
• ο κος Βασίλης Σκούρτης, εκπρόσωπος του Κέντρου Αποθεραπείας, Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) ΑΜΕΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Αμφιλοχία,
• ο κος Γεώργιος Ζώης, Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου «Δημητρούκειο»,
• η κα Μαρία Καλαβρουζιώτου, Γραμματέας του Συλλόγου ΑΜΕΑ Γονέων & Φίλων « Η Ηλιαχτίδα», Αγρίνιο,
• η κα Ιουλία Πετσάβα, εκπρόσωπος του Γραφείου Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιτωλικού,
• ο κα Ευφροσύνη Δελή, εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) Αγρινίου, του Κ.Δ.Α.Π. (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΜΕΑ) Αγρινίου και του Γραφείου Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου.
• Ο κ. Αναστάσιος Αργύρης, Πρόεδρος, και ο κ. Γεώργιος Λιάτσος, Γραμματέας του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αμφιλοχίας "Έχω Δικαίωμα",
• η κα Γεωργία Θωμοπούλου, Διευθύντρια του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΜΕΑ) Ναυπάκτου,
• ο κος Ηλίας Γαλάνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αγρινίου,
• ο κος Γεράσιμος Ρεπάσος και ο κος Βασίλειος Σταμάτης, Επιστημονικοί συνεργάτες του Οργανισμού Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο οποίος έχει αναλάβει το συντονισμό και τη γραμματεία του Δικτύου.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), ο Νομάρχης κ. Σώκος ενημερώθηκε επίσημα για την ίδρυση του Δικτύου και παρέλαβε τον Κατάλογο με τα στοιχεία όλων των μελών του και τον Κανονισμό Λειτουργίας του, στον οποίο περιλαμβάνονται οι αρχές και οι στόχοι του.
Οι φορείς ανέφεραν σε γενικές γραμμές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο έργο τους, που έχουν σχέση κυρίως με τα οικονομικά τους και τη δυσκολία στη συνεργασία αφενός μεταξύ τους αφετέρου δε με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της Πολιτείας.
Ο Νομάρχης, αφού άκουσε με προσοχή και αποδέχτηκε όσα οι Φορείς του Δικτύου υποστήριξαν, συμφώνησε στη διαπίστωση για την ελλιπέστατη υποστήριξη του Κράτους προς τα ΑΜΕΑ και τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία των Φορέων που τους παρέχουν υπηρεσίες. Επαίνεσε την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου κ. Κοσμά στην προσπάθεια για συνεργασία των Φορέων για ΑΜΕΑ της Αιτωλοακαρνανίας μέσω του Δικτύου και πρότεινε να λάβει η συνεργασία αυτή νομική υπόσταση, ώστε να διευκολύνεται η Νομαρχία να την υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο. Διαβεβαίωσε δε πως η Νομαρχία και ο ίδιος προσωπικά θα είναι πάντα στη διάθεση των Φορέων του Δικτύου για υποστήριξη οποιασδήποτε μελλοντικής δημιουργικής δραστηριότητας.
Όλοι οι φορείς της Ολομέλειας εξέφρασαν στον κ. Σώκο τις ευχαριστίες τους για τη συνάντηση και την εν γένει πολύτιμη βοήθειά του καθώς και την ευχή να έχουν τον ίδιο και τη Νομαρχία αρωγούς και στο μέλλον. Ζήτησαν δε να λαμβάνουν μέσω του Δικτύου από τη Νομαρχία και τις υπηρεσίες της όλες τις πληροφορίες σχετικά με νομοθετικά ζητήματα, προγράμματα και χρηματοδοτήσεις που αφορούν στα ΑΜΕΑ.
Σε συνέχεια της συνάντησης, πέραν της δικής του διαθεσιμότητας ο κ. Σώκος ανέθεσε στον Αντινομάρχη κ. Χριστογιάννη να συνεργάζεται με το Δίκτυο για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε περαιτέρω δραστηριότητας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Δίκτυο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δικτύου, στο τηλέφωνο 26310 24959 και στο Ιστολόγιο http://opyimaa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: