Μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Χρήσης Ουσιών και του Δικτύου Φορέων για Άτομα Με Αναπηρία Αιτωλοακαρνανίας

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

3η Συνάντηση 2ου και 3ου Εισαγωγικού Εκπαιδευτικού Κύκλου Προαγωγής της Υγείας






I. Συμπεριφορές βίας στο παιδί και στον έφηβο
II. H συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην πρόληψη των ναρκωτικών: η προσφορά των εθελοντών και η αξία της συνεργασίας

Δυο θέματα που συζητήθηκαν στους
Εισαγωγικούς Εκπαιδευτικούς Κύκλους Προαγωγής της Υγείας

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου συνεχίστηκαν οι δύο νέοι Εισαγωγικοί Εκπαιδευτικοί Κύκλοι Προαγωγής της Υγείας του Οργανισμού Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, παράλληλα στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.
Δύο συναντήσεις έγιναν στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Η πρώτη, στο πλαίσιο του 3ου Εκπαιδευτικού Κύκλου, είχε θέμα «Συμπεριφορές βίας στο παιδί και στον έφηβο» και εισηγητή τον Δρ Σωτήρη Κωτσόπουλο, Ψυχίατρο- Παιδοψυχίατρο, Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου Ημέρας για παιδιά με Αναπτυξιακή Διαταραχή της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (ΕΨΥΠΕΑ), τ. Καθηγητή Πανεπιστημίων Calgary & Ottawa, Καναδά. Η συνάντηση επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα στο Μεσολόγγι.
Η δεύτερη, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Εκπαιδευτικού Κύκλου. Εισηγητής ήταν ο κ. Βασίλης Πασσάς, Ιατρός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης Νομού Αχαΐας και Κίνησης «Πρόταση» για Έναν Άλλο Τρόπο Ζωής, με θέμα «Τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην πρόληψη των ναρκωτικών: η προσφορά των εθελοντών και η αξία της συνεργασίας».
Τις περιλήψεις όλων των εισηγήσεων, το Πρόγραμμα των συναντήσεων, καθώς επίσης κείμενα και οπτικό υλικό για τους Εκπαιδευτικούς Κύκλους και τις άλλες δραστηριότητες του Οργανισμού «Άγιος Λουκάς Κριμαίας», μπορείτε να βρείτε στο Ιστολόγιο:
http://opyimaa.blogspot.com/
Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τους δύο Εισαγωγικούς Εκπαιδευτικούς Κύκλους Προαγωγής της Υγείας συνεχίζονται. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν απευθύνονται στον Οργανισμό, στο τηλέφωνο 26310 24959 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση opy_imaa@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: